23948sdkhjf

Stålsamarbete ska minska utsläpp inom fordonsindustrin

Med hjälp av Outokumpus Circle Green-stål med lågt koldioxidavtryck, är Outokumpu, thyssenkrupp Materials Processing Europe och Purem by Eberspächers målsättning att minska utsläppen inom fordonsindustrin.

Outokumpu fortsätter sitt senaste partnerskap med thyssenkrupp Materials Processing Europe, ett servicecenter för stål och aluminium, med strävan efter att få ner fordonsindustrins utsläpp med det rostfria stålet Circle Green som har upp till 92 procent lägre koldioxidavtryck än branschgenomsnittet.

Tyska Purem by Eberspächer, specialister på avgasteknik och akustiska lösningar, kommer att börja använda stålet från thyssenkrupp Materials Processing Europe.

– Vi är glada att inleda samarbetet med Purem by Eberspächer, som erbjuder lösningar för både privata transporter och kommersiella fordon, med en gemensam strävan för ökad hållbarhet, kommenterar Niklas Wass, vice vd, Stainless Europe, Outokumpu.

Outokumpu kommer att leverera materialet till thyssenkrupp Materials Processing Europe där de kommer att ansvara för bearbetning av masterspolen till slitsade remsor innan leverans till Purem.

– Detta samarbete understryker vår strategi för ren mobilitet med tydliga hållbara mål. Vi är en teknikledare och driver innovationer inom avgasreningssystem i såväl konventionella som framtida drivtyper såsom vätgasmotorn, däribland materialet som används i våra produkter. Fokus är på att minska koldioxidavtrycket, säger Uwe Ackermann, Vice President Global Procurement, Purem by Eberspächer.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094