23948sdkhjf

Stålsäkra sommarjobbare hos Outokumpu

Under juni, juli och augusti intar 50 sommarvikarier Outokumpu i Degerfors, precis som så många somrar förr. En win-win för både företaget och sommarvikarien.

För Outokumpu är sommarjobbarna en viktig rekryteringsbas och för sommarvikarien själv, är det är bra merit att ha på sitt CV.

– Det känns fantastiskt bra, säger Albin Ottosson från Degerfors. Jag gick Bygg- och anläggningsprogrammet på gymnasiet och pluggade sedan till CNC-operatör. Det är en rolig arbetsplats med varierande arbetsuppgifter, speciellt på Sliphallen där jag är, och bra arbetskamrater. Dagarna går riktigt fort här och jag hoppas verkligen att jag kan få fortsatt jobb.

Jenny Sjögren, Sr. HR Business Partner på Outokumpu menar att av de 50 vikarierna de tagit in i år är cirka hälften återvändare.

– Det tyder på att man trivs på vår arbetsplats. Varje år skickar vi en enkät till våra sommarvikarier för feedback och utvärdering av deras tid hos oss. Resultaten visar att våra sommarvikarier trivs. De lyfter särskilt fram våra chefers engagemang, en bra introduktion och positivt bemötande från kollegor.

För stålföretaget utgör sommarvikarier en viktig rekryteringsbas. Att vikarierna intresserar sig för Outokumpu redan under studietiden, menar Jenny, är positivt. Förhoppningen är att de återvänder och vill göra sitt exjobb där.

– Både när det gäller operatörer i produktionen och framtida ingenjörer hoppas vi förstås att de vill komma tillbaka, säger hon och betonar att det är viktigt att företaget kan attrahera nya medarbetare med olika bakgrund, kön och ålder.

– Vi ska vara en modern arbetsplats där alla känner sig välkomna och trivs. Det är roligt att se att antalet kvinnliga sökande ökar för varje år.

Innan sommarjobbet sätter igång hålls ett välkomstmöte för vikarierna. Där berättar ledningsgruppen, fackliga representanter och skyddsombud vad man behöver tänka på som nyanställd och vikten av säkerhetsmedvetenhet och en god arbetsmiljö.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.062