23948sdkhjf

Industrijättarna saknar kunskap om miljardvärderade Metaverse

Industrial Metaverse är något att lägga på minnet. Det beskrivs som en virtuell värld som suddar ut gränserna mellan det digitala och det fysiska och kan innebära ett paradigmskifte för industrin.

Genom Industrial Metaverse går det att simulera allt från nya maskiner och processer till hela fabriken. Siffror från MIT visar att Industrial Metaverse värderas upp till 100 miljarder dollar. Men kunskapen om det i Sverige är fortsatt låg, rapporterar Visual Sweden och Nagarro som undersökt ämnet.

– Investeringstakten i Industrial Metaverse globalt är hög och väntas öka med ytterligare 45 procent till 2030. Digitaliseringen och implementeringen av AI och Metaverse i svensk industri är en knäckfråga som påverkar vår konkurrenskraft. Därför är det viktigt att kunskapen och mognadsgraden ökar, säger Dacil Hernandez, Director Data & AI på Nagarro Sverige om undersökningen.

IT-företaget Nagarro och Visual Sweden, en centrumbildning inom Linköpings universitet har frågat 52 respondenter på 37 ledande industriföretag, som SKF och Ericsson, om kunskaperna kring Industrial Metaverse och synen på att eventuellt implementera detta.

Rapporten visar att runt 30 procent aktivt utvecklar Metaverse-applikationer för sin verksamhet men bara en femtedel förstår fenomenet.

– Industrial Metaverse ger stora möjligheter för industriföretagen. Det har pratats mycket om digitala tvillingar, men man kan göra så mycket mer än simuleringar, andra stora områden är utbildning, produktdemonstrationer och att skapa mötesplatser. Industrial Metaverse har potential att i grunden förändra hur vi samarbetar, designar, kontrollerar och utbildar oss, säger Frederik Sahlin, Sales Director på Nagarro.

Majoriteten av de tillfrågade industriföretagen planerar tekniska investeringar för att inkorporera Metaverse i verksamheten och undersökningen visar att mindre bolag är de som har kommit längst.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.093