23948sdkhjf

Lazarus investerar i Oskarshamnsverket – betydande för Eurosteel

Investeringsbolaget Lazarus Industriförvaltning AB ska förvärva verkstads- och fartygservicebolaget Oskarshamnsverket. Förvärvet förväntas även fördjupa samarbetet mellan två andra bolag inom Lazarus portfölj; Eurosteel i Nybro samt Stockolms Reparationsvarv.

Lazarus investerar i verksamheter som har en svag historisk lönsamhet men med stor framtidspotential och finanserias av några av Sveriges ledande företagsledare, finanspersoner och entreprenörer.

Claes Jonson, partner på Lazarus Industriförvaltning förklarar i ett meddelande från bolaget att de letar efter välpositionerade bolag med ett starkt kunderbjudande där Lazarus, som huvudägare, kan vara med och vända utvecklingen.

– Det som är speciellt i denna spännande transaktion är att förvärvet av Oskarshamnsvarvet uppvisar betydande samordningsmöjligheter med två av våra befintliga portföljbolag. Vi bedömer att såväl Eurosteel som Stockholms Reparationsvarv kommer kunna stärka sitt erbjudande till kunderna genom detta förvärv.

Eurosteels vd, Jan Fjeldså, tror också på ett bra framtida samarbete bolagen emellan.

– Eurosteel levererar redan idag världsledande produkter tillsammans med Oskarshamnsvarvet, främst för kunder inom energisektorn, och vi ser nu fram till att fördjupa dessa samarbeten ytterligare i fortsatt nära samarbete med Oskarshamnsvarvet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094