23948sdkhjf

Avtal ska stötta examensprojekt som bidrar till grön omställning

Luleå tekniska universitet och Sveriges Ingenjörer har tecknat ett strategiskt samarbetsavtal för att ge riktade stipendier till examensprojekt som bidrar till grön omställning.

– Jag är glad att vi genom detta samarbete kan ge en extra finansiell stöttning till examensprojekt av Luleå tekniska universitets ingenjörsstudenter som bidrar till lösningar för den gröna omställningen. Innovationsförmågan hos nya generationer ingenjörer visar vägen mot en mer hållbar morgondag och lägger grunden för framtida arbetstillfällen, säger Ulrika Lindstrand, förbundsordförande Sveriges Ingenjörer och ordförande för Miljöfonden.

Samarbetet löper över tre år och omfattar totalt 1,5 miljoner kronor. Miljöfonden kommer under tre år att reservera en summa på 500 000 kronor, med start 2023. 

Under perioden kommer LTH genomföra en egen screeningprocess för att välja ut de examensarbeten med hög vetenskaplig kvalitet. Projekten ska också ha potential att bidra till samhällsnytta genom att lösa miljöproblem, skriver Sveriges Ingenjörer i ett pressmeddelande.

Under projektets gång är målet att ta fram 30 arbeten som kan minska miljöproblem och stärka förutsättningarna för Sverige att nå klimatmålen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.188