23948sdkhjf

CellTech och Abatel går samman och bildar Sveriges starkaste batteribolag

Under flera år har CellTech AB och Abatel AB varit enskilda bolag i Addtech-koncernen
När bolagen nu går samman bildas Nordens mest kompletta batteribolag med en rikstäckande organisation som kan tillgodose alla krav och önskemål från den svenska industrin.

– Det är ett naturligt steg för oss att göra gemensam sak på batterimarknaden, säger Jesper Björkén, VD på Abatel i ett pressmeddelande.

Stört i Norden
– Äntligen kan vi samla all kompetens under ett och samma varumärke vilket kommer gynna våra kunder, säger Joakim Aspe, VD på CellTech.

Från och med den 1 juli 2013 kommer Abatel och Celltech att gå samman till ett bolag under det gemensamma namnet Celltech Abatel AB. I och med sammanslagningen blir företaget Nordens mest kompletta batterileverantör - alltifrån standardprodukter med världsledande varumärken till special- och kundanpassade batterilösningar. Celltech Abatal AB kommer att ha verksamhet i Sölvesborg och i ett nytt gemensamt försäljningskontor i Kista, Stockholm. Det nya bolaget är även fortsättningsvis en del av Addtech- koncernen.

Abatel är ett bolag som haft fokus på specialdesignade och kundspecifika batterier. Bolaget omsätter 34 MSEK och har 10 anställda i Stockholm, Oskarshamn och Göteborg. CellTech är en bred distributör av batterier och strömförsörjning med kontor i Stockholm och Sölvesborg. Bolaget omsätter 81 MSEK och har 24 anställda.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078