23948sdkhjf

Först med grönt stål i Norge

Nu introduceras hållbart rostfritt stål i Norge. Detta genom ett samarbete mellan Outokumpu och norska stålkoncernen Nordic Steel.

Circle Green från Outokumpu är världens mest hållbara rostfria stål med 92 procent lägre koldioxidavtryck än branschgenomsnittet och nu ges Nordic Steel möjligheten att bli först i Norge med lösningen till sina kunder.

– Vi ligger i framkant när det gäller att minska utsläppen från stålindustrin, och vi vill hjälpa våra kunder och partner att utveckla lösningar som minskar klimatbelastningen med hjälp av rätt materialval. Minskade utsläpp från den tunga industrin är en förutsättning för att uppnå koldioxidneutralitet i Europa, och nu tar vi tillsammans med Nordic Steel nästa steg genom att etablera denna hållbara lösning på den norska marknaden. Vår nya partner är Norges ledande företag inom stål- och metalltillverkning och svetsning och har expertis som ger kunderna mervärde. Vi förenas av stora ambitioner för en hållbar metallsektor, i och med detta partnerskap tar vi oss ett steg närmare denna vision, säger Niklas Wass, Executive Vice President, Stainless Europe på Outokumpu i ett pressmeddelande.

Circle Green-stålet produceras i Finland, vilket gör att transporterna till Norge är kortare än från andra ståltillverkare.

– CO2-utsläppminskningar är en viktig del av vår vision för Nordic Steel. Våra primära CO2-utsläpp är låga, men vi har förbundit oss till att vara en del av lösningen i den globala kampen mot klimatförändringar. Vi arbetar också för att minska de indirekta utsläppen genom att välja hållbart stål. Här är ett samarbete med både lokala och globala partner nödvändigt. Fler företag måste också inse att hållbarhet inte bara är bra att ha – det är också lönsamt, säger Børre Lobekk, vd och koncernchef för Nordic Steel.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078