23948sdkhjf

Snart ska Scanias lastbilar tillverkas med hållbart stål

H2 Green Steel och Scania tecknar avtal om grönt stål. 

Avtalet innebär att H2 Green Steel ska leverera hållbart producerat stål till Scanias lastbilstillverkning.

Till varje lastbil används cirka fyra ton stål, så avtalet blir ett viktigt steg på vägen för att eliminera koldioxidutsläpp från en av de mest använda materialen i produktionen, skriver H2 Green Steel i ett pressmeddelande. 

Första leveransen beräknas ske 2027.

Lastbilstillverkarens långsiktiga mål, till 2030, är att fasa ut fossilt från leverantörskedjan, vilket innebär 100 procent grönt stål, gröna batterier, grönt aluminium samt grönt gjutjärn.

Scania är också partner i "First Movers Coalition" där företag åtar sig att använda sin köpkraft för att skala upp teknologier, avgörande för klimatomställningen. I rollen som partner ska Scania köpa in betydande mängder grönt stål och avtalet med H2 Green Steel hjälper till att uppfylla åtagandet.

– Scania har varit ett stort stöd för oss från dag ett. Inte bara genom att synliggöra potentialen för grönt stål, utan också som en tidig investerare. Deras stöd och partnerskap i att skapa vårt erbjudande har bidragit stort till våra go-to-market-strategier. Scania är en pionjär inom hållbarhet och var först i sin bransch med att sätta vetenskapligt baserade klimatmål i linje med Paris-avtalet. Nu gör alla våra framåtlutande off-take kunder samma sak, säger Mark Bula, Kommersiell chef för Boden Steel på H2 Green Steel.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.047