23948sdkhjf

Grönt stål från Outokumpu till fordonsindustrin

Stålföretaget Outokumpu har inlett ett nytt samarbete med Thyssenkrupp Materials Processing Europe och Boysen Group för att minska koldioxidutsläppen i fordonsindustrin.

Thyssenkrupp Materials Processing Europe är ett servicecenter för stål och aluminium och Boysen Group tillverkar avgassystem. Tillsammans med Outokumpu vill bolagen introducera världens första aluminium med nära noll-utsläpp till fordonsindustrin.

– Tillsammans med våra dedikerade partners expanderar vi denna unika lösning till fordonsindustrin. Liksom många andra branscher tittar fordonssektorn på att minska sina koldioxidutsläpp, och vi kan hjälpa våra kunder och partners att utveckla lösningar som minskar klimatbördan. För ett år sedan introducerade vi Circle Green, vårt rostfria stål med nära noll utsläpp, vilket har genererat stort intresse och efterfrågan inom olika segment. Genom att förena styrkorna och expertis hos Outokumpu, thyssenkrupp Materials Processing Europe och Boysen Group, representerar partnerskapet en milstolpe i strävan efter en bilindustri med låga utsläpp, säger Niklas Wass, Executive Vice President, Stainless Europe på Outokumpu.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.125