23948sdkhjf

Hydro ska leverera aluminium till "The Cleanest Dirt Bike Ever"

"The Cleanest Dirt Bike Ever". Så heter Vattenfall och Cakes pionjärprojekt som nu fått en ny samarbetspartner i Hydro. Målsättningen är att nå ett så lågt koldioxidavtryck som möjligt och att inspirera fordonsindustrin att göra det samma.

Samarbetet innebär att Hydro kommer att bidra med det koldioxidsnåla aluminiumet Hydro CIRCAL 100R och kunskap inom EcoDesign för att anpassa cykeln till nya aluminiumlegeringar.

Genom projektet vill bolagen eliminera koldioxidutsläpp från den elektriska Cake Kalk OR-cykelns produktionskedja till 2025. 

Cake och Vattenfall har inom ramen för projektet undersökt vilka gröna aluminiumlösningar som finns tillgängliga före. Valet föll på Hydro som nu ska leverera aluminiumdelar tillverkade av upp till 100 procent återvunnet aluminiumskrot efter konsumtion.

Aluminiumet kommer att utgöra 25 procent av vikten och 34 procent av koldioxidutsläppen vilket gör Hydro till en viktig spelare.

– Vattenfall och Cake är glada att meddela tillskottet av ytterligare en partner i projektet ”Cleanest Dirt Bike Ever”. Hydro bidrar med omfattande kunskap och ett starkt engagemang för att avkarbonisera sin produktionsprocess. Genom vårt samarbete kommer vi att utforska en mängd olika alternativ och potentiella nollutsläppslösningar för Kalk OR. Eftersom aluminium är ett avgörande material i alla Cake-cyklar, kommer minskat koldioxidavtryck ha en betydande inverkan på cykeln. Genom att visa potentialen av aluminium med lågt koldioxidutsläpp hoppas vi också påverka hela branschen, säger Stefan Ytterborn, vd på Cake i ett meddelande.

Cleanest Dirt Bike Ever - En cykel byggd för att förändra hur alla fordon är tillverkade

Fordonsindustrin har ett stort ansvar att leda vägen mot ett fossilfritt samhälle. Det sträcker sig mycket längre än hur fordonen drivs. Det handlar om att eliminera koldioxidutsläpp från hela produktionskedjor. CAKE och Vattenfall har gått samman för att leda vägen och siktar på att producera det första verkliga fossilfria fordonet senast 2025 genom att avkarbonisera varje länk i produktionskedjan för CAKE Kalk OR-cykeln.

Hydro

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094