23948sdkhjf

Grön koppartråd ska minska ABB:s koldioxidutsläpp

ABB ska minska sitt koldioxidavtryck med hjälp av kopparlindningar från Dahrén.

Kopparråvaran kommer från Boliden, som länge varit en samarbetspartner till ABB, och ska användas vid tillverkning av elektromagnetiska omrörare.

Genom att använda kopparlindningarna från Dahrén kommer ABB ha ett 65 procentigt lägre koldioxidavtryck än branschens genomsnitt.

– Vi tror att detta blir ett genombrottsår för återvunnen koppar och koppar med lågt koldioxidavtryck, säger Dahréns vd Håkan Svensson i ett pressmeddelande. Tack vare långsiktiga partnerskap i vår leveranskedja kan vi säkerställa en betydande tillgång av detta råmaterial och erbjuda våra kunder möjligheten att minska sitt eget koldioxidavtryck, samtidigt som deras produkter behåller samma höga kvalitet och prestanda.

I ABB:s produktionscykler förekommer allt mer återvunnen koppar och koppar med lågt koldioxidavtryck och bolaget åtar sig att använda mer återvunnet magnetstål (e-stål) och återvunnen aluminium. 

Målet är att minska utsläppen av växthusgaser och ABB skapar i allt högre grad utrustning som går att återvinna. Detta eftersom att återvunnen koppar, aluminium och stål ger stora energibesparingar jämfört vid nyframställning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.113