23948sdkhjf

Här öppnar Sveriges största ytbehandlingsanläggning

Rostskyddsentreprenören Alucrom öppnar i år upp portarna till Sveriges största ytbehandlingsanläggning på Hisingen i Göteborg.

Den nya anläggningen Arendals Backe kommer att vara en klimatsmart och modern anläggning på 5 200 kvadratmeter, där även huvudkontor och entreprenadverksamhet kommer att samsas.

Genom att underhålla och skydda redan existerande byggnader bidrar man till betydligt mindre klimatpåverkan än vid nybyggnationer.

­­– Nu satsar vi rejält, och tar ett steg in i framtiden. I en lågkonjunktur där nybyggnationer och investeringar får ligga på is blir det dessutom ännu viktigare att ta hand om och underhålla det som redan är byggt, säger Magnus Sonnorp, vd för Alucrom.

Effektivare och mer miljövänliga färgsystem gör att Alucrom kan sänka sina VOC-utsläpp med 40 procent, jämfört med den tidigare Göteborgs-anläggningen. I den nya anläggningen kommer det även finnas separata vattentankar, solceller på taket och produktionen kommer att vara energieffektiv och ha låga utsläpp.

Genom solcellstaket kommer Alucrom kunna reducera energiförbrukningen med 40 procent och placeringen av anläggningen ska effektivisera logistiken och transporten.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079