23948sdkhjf

Lesjöfors specialfjädrar på modet

Lesjöfors har tillsammans med truck- och vagntillverkaren Helge Nyberg specialtillverkat en fjäder för ett stort textilföretag.

När klädföretaget behövde en plockvagn med fjädrande hyllplan, hörde Helge Nybergs utvecklingsingenjörer av sig till Lesjöfors i Herrljunga som under många år levererat standardfjädrar till företagets stegvagnar.

– Kravet var att plockvagnens lasthylla med automatik skulle sänkas vid lastning. Eftersom vi sedan tidigare hade en bra relation med Lesjöfors vände vi oss till Lesjöfors Industrifjädrar i Herrljunga med en förfrågan om de kunde hjälpa oss med utmaningen, säger Patrik Ignell, R&D manager för Helge Nyberg.

Men uppdraget gjorde att teknikerna nästan gick bet då dimensionerna på de önskade fjädrarna egentligen var för stor för företagets maskiner.

– Tack vare djup kunskap om våra tillverkningsmaskiners yttre kapacitetsnivå och ett gediget konstruktionsarbete av våra medarbetare så kunde vi skruva och maxa våra maskiner för att hitta ett nytt sätt för att kunna tillverka den efterfrågade tryckfjädern i den efterfrågade dimensionen. Projektet var ett verkligt bevis på våra operatörers och tekniska säljares djupa kompetens och förmåga att tänka utanför boxen, säger Christian Olsson, teknisk chef för Lesjöfors Industrifjädrar.

Enligt Helge Nybergs Patrik Ignell fortsätter företaget att leverera den aktuella plockvagnen till kunden och flera andra kunder inom segmentet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078