23948sdkhjf

Kanthal utökar sin produktionsanläggning

Den ökade efterfrågan på elektrifiering inom bland annat stålindustrin gör att Kanthal utökar sin produktionsanläggning i tyska Walldorf. 

Genom att utöka anläggningen vill Kanthal fånga tillväxten inom elektrisk industrivärme samt driva driftförbättringar genom ökad automatisering.

På Walldorf-anläggningen tillverkas produkter som möjliggör för industrier genomgå den gröna omställningen, så som flödesvärmare, värmemoduler, metalliska värmeelement och diffusionskassetter.

Satsningen innebär en utbyggnad på 2 500 kvadratmeter tillverkningsyta, ny utrustning och förbättringar av automatisering. Man förväntas också öka antalet anställda med 10 personer, skriver bolaget.

– Investeringen säkerställer att vi kan fånga tillväxten inom elektrifiering av industriell uppvärmning, vilket kommer att kräva en upptrappning av vår verksamhet globalt. Vi förväntar oss en snabbt växande efterfrågan på våra traditionella uppvärmningslösningar, men också på våra nyutvecklade högtemperaturprocessgasvärmare som för närvarande testas i ett antal pilotprojekt, säger Aaron Roy, vd för Business Unit Heating Systems på Kanthal.

Satsningen beräknas vara implementerat under första kvartalet 2024.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078