23948sdkhjf

Boliden Bergöes nya verktyg ska ta tempen på medarbetarnas mående

Ett nytt arbetsmiljöverktyg har införts på Boliden Bergsöe. Detta för att kunna stämma av personalens mående under en längre period. Ny månad innebär ny fråga och i juni handlar det om stress.

Anna Wachtmeister, som är Communications Generalist på Boliden Bergsöe, berättar för oss att initiativet kommer från personalen själva.

– Personalen tyckte att det vore bra att stämma löpande under året vad de tycker i stället för att bara som hittills gjorts en gång per år i vår stora medarbetarundersökning. Vi tyckte att det var ett bra förslag och värt att testa som ett komplement. Det ger oss också möjlighet till att nära följa utvecklingen i de aktiviteter som vi har genomfört.

De inkomna svaren kommer sedan att följas upp kontinuerligt. Det är då det viktiga arbetet börjar, menar Anna Wachtmeister. När en ny fråga läggs upp, vilket görs månadsvis, kommer en artikel i nyhetsbrevet förklara varför just den frågan ställs.

– Vid månadsslutet, när resultatet är klart, börjar uppföljningen. Genom en diskussion kring resultaten skapar vi möjligheter till förändring och förbättring direkt i alla grupper. Uppföljningen av resultatet görs på avdelningsnivå med stöd från HR i form av en kortare analys och reflektionsfrågor.

Syftet med verktyget är att uppnå en trygg och säker arbetsplats där alla kan känna sig bekväma med att ta upp saker, komma med förbättringsförslag och i slutändan trivas på sitt arbete och tycka att det är roligt att gå till jobbet.

– Detta är bara en del i vårt arbete med att skapa psykologisk trygghet på Boliden Bergsöe och det gör vi för att vi vet att det främjar utveckling och även förbygger olyckor och därmed ger oss en tryggare arbetsmiljö, avslutar Anna.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078