23948sdkhjf

Plåt- och stålgrossisten TSAB köper konkurrent och kollega

Nu går två stora spelare ihop och blir en. Det är TSAB i Jönköping som förvärvar Stålkompaniet i samma stad – och med det får den nya verksamheten en omsättning på cirka 1,1 miljarder kronor per år.

TSAB, Terramet Stålcenter AB, kommer nu att få ytterligare 10 anställda och övertar Stålkompaniets lager på 4 000 ton stål och plåt som efterhand kommer att flyttas till TSAB. 

– Förvärvet är strategiskt viktigt inför framtiden då vi får större möjligheter till ökade volymer. Det är också en glädje att få möjlighet att förvärva ett anrikt familjeföretag, berättar Jerker Samuelsson, vd på TSAB för oss. 

Affären innebär att TSAB tar över en leverantör med över 500 kunder som levererat 30 000 ton per år de senaste åren.

Angelique Sjö Hultqvist är dotter till Leif Hultqvist, som grundade Stålkompaniet. Hon berättar att anledning till att ägarna vill sälja beror på ett utgående markkontrakt vilket innebär att företaget måste flytta snarast, men att det inte varit lätt att hitta en ny plats i Jönköping.

– Vi har haft en dialog under mer än 10 år med Jönköpings kommun om en ny tomt, men ingenting händer. Det påverkade vårt beslut. Det känns skönt att det är ett ambitiöst Jönköpingsföretag som förvärvar vårt företag. För våra anställda som nu går över till TSAB är det också en bra lösning då de kan bo kvar här och fortsätta arbeta i samma bransch, säger Angelique Sjö Hultqvist.

Angående namnbyte, är det inte aktuellt just nu. Jerker Samuelsson berättar för oss att namnet inte kommer att ändras på grund av förvärvet, utan att båda namnen kommer att användas under en övergångsperiod.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078