23948sdkhjf

Klart: H2 Green Steels stålverk får ja i domstolen

H2 Green Steels miljötillståndsansökan för en produktionsanläggning av grönt stål på Boden Industrial Park godkänns nu av Mark- och miljödomstolen. "En smått historisk dag för den gröna stålstaden Boden", menar Bodens kommunalråd Claes Nordmark.

Godkännandet innebär att H2 Green Steels satsning nu kan gå in i en ny fas med målet att vara produktionsredo under andra halvan av 2025.

Prislappen för etableringen på Boden Industrial Park beräknas uppgå till cirka 50 miljarder kronor.

Henrik Henriksson, vd på H2 Green Steel, kallar domstolsbeslutet för en milstolpe.

– Detta är en stor dag där vi från Boden, tillsammans med alla andra inblandade instanser, visar hela Sverige att det faktiskt går att ha snabba processer i komplexa tillståndsfrågor. Det är en viktig milstolpe för vårt bolag som gör det möjligt för oss att fortsätta arbetet i hög takt.

Även kommunalrådet Claes Normark kommenterar beslutet.

– Ytterligare ett grönt ljus för H2 Green Steels megasatsning som givetvis känns oerhört glädjande och som inte bara kommer att gynna företaget, utan även Boden, hela regionen och Sverige. Det som nu händer på Boden Industrial Park med H2 Green Steel symboliserar på många sätt nyindustrialiseringen här i Norra Sverige – det är här det händer. En smått historisk dag för den gröna stålstaden Boden, säger han i ett pressmeddelande.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.095