23948sdkhjf

Sveriges fossilfria stål hyllas av USA:s Blinken

USA:s utrikesminister Antony Blinken har under handels- och teknikmötet TTC i Luleå berömt Sverige för förmågan att kombinera en stark ekonomi med att hantera klimatförändringarnas utmaningar.

På plats i Luleå fanns USA:s utrikesminister Antony Blinken, EU:s kommissionärer, handelsminister Katherine Tai och näringsminister Raimondo för att besöka Hybrits anläggning för grönt stål, skriver tidningen näringslivet som hänvisar till Dagens industri.

– Så mycket av det vi gör handlar om den gröna omställningen. Inte bara en omställning till en ren ekonomi utan till en ekonomi som skapar framtidens jobb som kommer påverka generationer långt in i framtiden, sade Blinken samtidigt som han pekade på Sveriges ledande roll i att se till att ”vi alla kan ha starka ekonomier som klarar klimatförändringarnas utmaningar”, skriver tidningen näringslivet.

Martin Lindqvist, SSAB:s vd, menar att det är hedersamt att visa upp den nya tekniken för tillverkning av fossilfritt stål. Han vill också se en överenskommelse kring handelsregler och gemensamma standarder mellan EU och USA – som är företagets största marknad.

Under Luleå-besöket representerades Sverige av energi-och näringsminister Ebba Busch, utrikesminister Tobias Billström samt bistånds- och utrikeshandelsminister Johan Forssell.

– Svenska företag har spetskompetens inom områdena hållbarhet och smarta klimatlösningar och därför är jag extra glad att vi är i just Luleå som exemplifierar Sveriges arbete inom dessa områden, säger energi-och näringsminister Ebba Busch i ett pressmeddelande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.125