23948sdkhjf

Metso lanserar återvinningsprocess för svart batterimassa

För att återvinna värdefulla batteriråmaterial lanserar Metso en återvinningsprocess för svart batterimassa, så kallad "black mass" – en blandning som innehåller metaller som utgör batterianoder och katoder.

Att återvunna svart batterimassa är ett viktigt sätt att komplettera försörjningen av jungfruliga batterimetaller och att minska koldioxidavtrycket från batteriförsörjningskedjan. Nu lanserar Metso en återvinningsprocess för svart batterimassa för att möta behovet.

– Efterfrågan på batterimineraler ökar kraftigt med den pågående övergången till rena energikällor. Till exempel väger ett elbilsbatteri cirka 200 kilo och är tillverkat av flera metaller. För att tillgodose denna efterfrågan kommer världen att behöva producera mer mineraler och metaller, men vi måste också sträva efter att sluta kretsen och förlänga livscykeln för dessa värdefulla material genom effektiv återvinning . Med Metsos teknologi kan de kritiska metallerna på ett hållbart sätt utvinnas ur svart massa och återanvändas i ny batteriproduktion eller i andra applikationer. Återvinning av svart massa från batterier med Metsos process kan minska upp till 60 % av inbäddat kol jämfört med användning av jungfruliga material, förklarar Don Simola, direktör för Battery Chemicals Technology på Metso i ett pressmeddelande.

Metsos hydrometallurgiska svarta massåtervinningsprocess möjliggör behandling av mekaniskt separerade och strimlade batterier för återvinning av batteriråmaterial som nickel, kobolt och litium, såväl som mangan och koppar. 

– Med lanseringen av återvinningsprocessen för svart batterimassa täcker vårt erbjudande för värdekedjan för batterimineraler 90 procent av hela produktionsprocessen. Vi kan tillhandahålla hållbar teknologi och utrustning för hela produktionskedjan för litium, nickel och kobolt från gruvan till batterimaterial och återvinning av svart massa med projektomfattningar som sträcker sig från utrustningspaket till anläggningsleveranser. Vi kan också stödja våra kunder i utformningen av processen med vår omfattande test- och forskningskapacitet, säger Mikko Rantaharju, vice chef på Hydrometallurgy på Metso.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11