23948sdkhjf

De vill stärka startups i framkant

"Rise Europe" är namnet på ett nytt initiativ där ledande universitet och startup-hubbar från 14 europeiska länder ska stärka förutsättningar för framtida startups. 

Nyligen gick den första "Rise Europe Summit" av stapeln med syfte att diskutera hur förutsättningarna för Europas startups skulle kunna förbättras.

Sammankomsten har resulterat i en allians av internationella aktörer som alla delar samma vision om hur Europeiska innovationer ska lyckas globalt. 

Tysklands ledande centrum för innovation och entreprenörskap, UnternehmerTUM, var initiativtagare till mötet.

– Klimatkrisen, och andra kriser, kräver mer europeiskt samarbete. Den nuvarande geopolitiska och ekonomiska osäkerheten stärker också behovet av en allians som backar upp morgondagens europeiska innovationsföretag. Denna typ av bolag kan bidra till att lösa stora samhällsutmaningar, säkrar jobb och säkerställer på så sätt ett fortsatt välstånd, säger Pär Hedberg, vd för Sting i ett pressmeddelande.

Bland annat ska näringsliv, beslutsfattare och investerare och Rise Europe skapa ökad synlighet för de mest lovande startup-företagen i Europa för att underlätta tillgångar till talanger, kunder och kapital.

– Med Rise Europe har Europa en ny kraft som kan bidra till att lösa globala utmaningar och forma en europeisk förståelse för vikten av hållbart entreprenörskap. Jag är väldigt glad och stolt över att vi i Sting är med i denna mycket starka europeiska allians, säger Pär Hedberg avslutningsvis.

Som svenska representanter finns KTH Innovation och startup-inkubatorn Sting.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.063