23948sdkhjf

Gruvbolag för jämställd industri

Kaunis Iron undertecknar avsiktsförklaringen Jämställd Industri.

– För oss är det en självklarhet att bidra till jämställdhetsarbetet, konstaterar Klas Dagertun, vd, Kaunis Iron, i ett pressmeddelande. 

25 företag från Norrbotten och Västerbotten har nu undertecknat avsiktsförklaringen Jämställd Industri. En avsiktsförklaring som är ett initiativ från länsstyrelserna i Norr- och Västerbotten. Syftet är att i den pågående samhällsomvandlingen bidra till en mer jämställd verklighet inom ramen för de industriella investeringarna och utvecklingen i stort.

– Vårt jämställdhetsarbete påbörjades redan i starten av Kaunis Iron 2018, så det känns självklart för oss att vara med och stötta en sån här gemensam satsning, säger Klas Dagertun.

Han menar att det finns fler än en drivkraft som motiverar de flesta att vara med i avsiktsförklaringen:

– Jag tror det finns två dimensioner. Det sker stora industriella satsningar som kommer ställa krav på att vi hittar fler människor som kan arbeta inom industrin. Att exkludera någon i det här läget vore ju både fel och oklokt. Det är nog det ena. Det andra handlar om att vi måste göra oss fria från den historik som finns, den som säger att industrin är en mansdominerad miljö. Visst, man kan tycka att det har tagit onödigt lång tid för industrin att bli mer jämställd, men nu sker det.

Vad blir vinsten med att bli en mer jämställd industri?

– Jag är övertygad om att en grupp människor presterar bäst om det finns en variation av människor i gruppen. En blandning av unga som gamla, kvinnor som män, olika bakgrunder och synsätt… Det blir en bättre dynamik i den gruppen. Jag tror på riktigt att vi blir mer konkurrenskraftiga och kreativa om vi får till mer mångfald. Vi blir ett starkare lag, konstaterar Klas Dagertun.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.083