23948sdkhjf

Haldex offentliggör ett omstruktureringsprogram

Haldex har inlett ett omstruktureringsprogram som förväntas resultera i en årlig total besparing om 100 miljoner kronor, med full effekt från 2015.
Den totala kostnaden för programmet uppgår till 250 miljoner kronor, med fokus på konsolidering av centrala processer och funktioner, optimering av försäljnings- och administrationskostnader, förändringar av den europeiska produktionsstrukturen och produktrationaliseringar. I programmet ingår även nedskrivning av tillgångar om 98 miljoner kronor, relaterade till en förändrad produktionsstruktur och produktrationaliseringar.

Fortsatt optimering
Programmet kommer att fortsätta att fokusera på konsolidering av viktiga processer och funktioner, optimering av försäljnings- och administrationskostnader, förändringar av den europeiska produktionsstrukturen inklusive omlokalisering av verksamheter från väst till öst, samt produktrationaliseringar.

Personalneddragningar
Den totala kostnaden för programmet kommer att uppgå till 250 miljoner kronor, med kassaflödeseffekter om cirka 150 miljoner kronor och kommer påbörjas omgående och löpa fram till 2015, inbegripande personalneddragningar om mer än 200 anställda, samt andra minskningar av rörelsekostnader. Kostnaderna kommer att bokföras varefter delprojekt godkänns och genomförs under den definierade perioden. Den totala årliga besparingen förväntas uppgå till runt 100 miljoner kronor.

- Den nya funktionella organisationen har gjort det möjligt för oss att ytterligare effektivisera vår verksamhet och våra administrativa processer, genom att minska komplexiteten och optimera processerna genom hela värdekedjan. Vi kommer att fortsätta att anpassa vår verksamhet och förbättra effektiviteten och arbeta med vårt produktrationaliseringsprogram, säger Bo Annvik VD och koncernchef i ett pressmeddelande.

Som ett första steg kommer 120 miljoner kronor att bokföras under andra kvartalet och omfatta nedskrivningar av tillgångar om 98 miljoner kronor. Den förväntade årliga besparingen kommer att överstiga 25 miljoner kronor, främst genom personalneddragningar.

Som ett resultat av den planerade förändringen av produktionsstrukturen, kommer en blandning av materiella och immateriella tillgångar att skrivas ned, vilka motsvarar hälften av nedskrivningen. Den andra hälften avser produktlinjen skivbromsar, där bolaget genom åren arbetat med ett antal olika teknologier där inte alla har kunnat kommersialiseras. Dock kommer Haldex att fortsätta expandera med sina nuvarande framgångsrika skivbromsar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094