23948sdkhjf

Efter avhoppet – aluminiumbolaget har utsett ny vd

Profilgruppen har nu utsett Mari Kadowaki till ny vd och koncernchef efter att förra vd:n, Fredrik Zöögling, valt att lämna bolaget.

Vi har tidigare skrivit att Fredrik Zöögling, ProfilGruppens förre vd, valt att lämna bolaget. Tillförordnad vd  under tiden har varit, och kommer fortsätta vara, ekonomidirektör Jonny Sandstedt. Han sitter på posten fram till senast 1 december då Mari Kadowaki tar över.

Mari Kadowaki är idag vd på batteritillverkaren SAFT i Oskarshamn och är sedan ett år tillbaka även styrelseledamot inom Profilgruppen. För oss berättar hon att hon ser fram emot att tillträda som ny vd. Ett år inom styrelsen har också gjort att hon fått bättre kunskap för verksamheten.

ProfilGruppen har ju kantats av varsel de senaste månaderna. Hur ser du på den tiden – och framåt?

– De åtgärderna som tagits har vi beslutat gemensamt och bedömt som nödvändiga åtgärder. Men det är viktigt att skaffa sig höjd för att se på framtiden. Det är ju en del av syftet när man omstrukturerar, att tänka vad vi kan satsa på i stället för att göra oss mer kapabla för framtiden, vilket jag ser fram emot. För mig innebär omställning både ett nödvändigt ont, men också nya möjligheter, säger Mari Kadowaki.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078