23948sdkhjf

SSAB och BE Group i samarbete om fossilfritt stål

BE Group och SSAB ska samarbete för att identifiera nya behov och möjligheter för fossilfritt stål på BE Groups nyckelmarknader, framför allt inom tillverkning och byggnation.

Stålserviceföretaget BE Group är verksamt i Sverige, Finland, Baltikum och Polen och genom samarbetet med SSAB ska BE Groups möta kunders behov av teknik, hållbarhet och kommunikation.

Peter Andersson, vd på BE Group, berättar om stålsamarbetet och vikten av fossilfritt stål för Metal Supply.

– I grunden är BE Groups affärsmodell hållbar. Dels är stål världens mest återvunna material och vi erbjuder kunder att köpa exakt den mängd de behöver i samlastade transportlösningar. Vår produktionsservice i form av kapning och figurskärning optimerar flera kunders stålbehov och på det sättet minskar vi andelen stål som går direkt tillbaka som skrot. Som oberoende ståldistributör har vi samarbete med stålproducenter främst i Europa men även i övriga världen och när vi kan krydda det med ett samarbetsavtal med den ledande stålproducenten i Norden angående fossilfritt stål är det bra för både oss och våra kunder och i förlängningen även för miljön. I den allmänna diskussionen pratas det ofta om bilindustrin men väldigt mycket stål går åt till mindre och medelstora kunder som inte har möjlighet att handla direkt av en stålproducent. Där kommer vi in i bilden.

Han fortsätter:

– Tidigare har vi slutit avtal med nykomlingen H2 Green Steel och vi kommer framöver säkert att knyta fler stålproducenter till oss för att erbjuda ett så hållbart sortiment som möjligt till våra kunder. Redan idag erbjuder vi till exempel en durkplåt i aluminium med ett avsevärt lägre klimatavtryck än vad vi kunde göra tidigare.

Kommentera en artikel (1)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079