23948sdkhjf

Stilfold får patent på sin unika teknik som viker plåt

Det svenska design- och teknikföretaget Stilfold som viker och böjer stålplåt har nu fått sitt första patent på sin innovativa tillverkningsteknik.

Det svenska patentet täcker kärnteknologin som gör det möjligt för Stilfold att designa och skapa produkter med hjälp av den origamiliknande tekniken. I patentet är företagets egen programvara Stilware inkluderad, vilket möjliggör för designers att skapa vikningsinstruktioner för en datoriserad och automatiserad tillverkning.

Syftet bakom origamitekniken är att tillverka produkter som kombinerar strukturell och miljömässig hållbarhet och funktionalitet. Med tekniken minskas också mängden råvara och man kan använda färre komponenter, utan att för den delen ge avkall på hållfasthet eller designkomplexitet.

Stilfold kommer att licensieras till arkitekter, designers, ingenjörer och tillverkare som vill minska miljöpåverkan i sina konstruktioner.

Jonas Nyvang, vd och medgrundare av Stilfold är glad över att ha säkrat patent på tekniken.

– Patentet innebär att vi kan dela tekniken med ännu fler företag och börja förverkliga vår vision om att ge framtidstänkande företag, designers och ingenjörer möjlighet att ompröva konventionella tillverkningsmetoder. Patentet är ett erkännande av vår originalitet och kreativitet i att utveckla ett nytt sätt att tillverka med metall, ett av de mest använda och återvinningsbara materialen i världen, säger han i pressmeddelandet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.096