23948sdkhjf

Wemo Automation får ny ägare

Den japanska robotkoncernen Yushin har den 16 maj 2023 tecknat avtal med tyska Hahn Group om förvärv av samtliga aktier i Wemo Automation. Affären förväntas slutföras före maj månads slut.

– Detta ger oss en möjlighet att expandera mer i Europa, säger Johannes Kjellgren, vd för Wemo Automation, till Metal Supplys systertidning Plastforum.

Det börsnoterade, japanska företaget Yushin är verksamt inom samma områden som Wemo och har en stark marknadsposition i Asien och Nordamerika.

Wemo är i sin tur en av de ledande tillverkarna av linjärrobotar och automationslösningar inom plastindustrin i Europa. Under sin nya ägare kommer Wemo att förbli ett starkt varumärke för den europeiska marknaden och bygga grunden för Yushins expansion på kontinenten, skriver parterna i ett pressmeddelande.

När Hahn förvärvade Wemo Automation fanns en intention att Wemo skulle leverera in till Hahn gruppens bolag, men då detta samarbete inte fungerat som det var tänkt valde Hahn att finna ett nytt hem åt Wemo.

Hahn Group förvärvade 70 procent av Wemo Automation år 2015 och de resterande 30 procenten av 2018. Hahn-koncernens strategi är att fokusera på sin kärnverksamhet som är att tillhandahålla skräddarsydda fabriksautomationslösningar till kunder inom fordons-, medicinteknik-, elektronik- och konsumentvaruindustrin.

– Yushins har en stark marknadsposition i Asien och Nordamerika. De har försökt komma in på Europamarknaden men inte lyckats. Genom oss är nu tanken att expansionen ska ta fart även i Europa. Det är framförallt den rollen vi nu ska ta, säger Johannes Kjellgren till Plastforum.

Enligt Kjellgren är Yushin en stor robotaktör som kan marknaden. Koncernen kommer bli en bra partner att bolla marknadsidéer med.

– Det kommer finnas mycket win-win mellan oss, säger han och tillägger att Yushin är kända för att ha riktigt snabba robotar. Kanske världens snabbaste till och med.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11