23948sdkhjf

Går samman för grönare fasader till byggbranschen

Hydro Building Systems och Saint-Gobain samarbetar för att erbjuda cirkulära fasader till byggbranschen. Detta genom att använda produkter med hög andel återvunnet material; aluminiumfasadprodukter tillverkade av Hydro Circal 75R och Saint-Gobain Glass ORAÉ glas.

Hydro Circal 75R lanserades 2019 och är ett aluminium av hög kvalitet tillverkade med minst 75 procent återvunnet aluminium med ett koldioxidavtryck på 2,3 kg CO2 per kilo aluminium.

Saint-Gobains Oraé-glas är ett nytt glas med världens lästa koldioxidavtryck med ett verifierat koldioxidavtryck på 6,64 kg CO2-ekvivalenter per kvadratmeter, för ett 4 millimeter glas. Det har uppnåtts genom användning av förnybar el och ett återvunnet innehåll på 64 procent. 

Idag står byggnader för 39 procent av de globala utsläppen av växthusgaser, vilket framgår av ett pressmeddelande. En livscykelanalys som gjorts på fasader visar att kolhalten i fasaderna kan reduceras med hälften genom att kombinera ett fasadsystem tillverkade av Hydro Circal 75R glaserade med Oraé-produkter.

På grund av skärpta utsläppsregler ökar det globala intresset för urban gruvdrift. De båda bolagen investerar separat i utvecklingen av urbana gruvpartnerskap i Europa. Båda har också samlat in och återvunnit aluminium och glas för att främja cirkulariteten.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.062