23948sdkhjf

Nu blir Plannjas leveranser grönare

Byggplåttillverkaren Plannja väljer Sandahls för att sköta logistiken.

Plannja, som tillverkar byggplåtprodukter, byter efter 40 år logistikpartner till Sandahls Logistik.

– Övergången till biogasdrivna fordon möjliggör klimatneutrala leveranser över hela landet och hjälper oss att nå Plannjas hållbarhetsmål. Redan från första leveransen reduceras våra CO2-utsläpp kopplat till externa transporter med 35 procent. Framöver, när fler Plannja-profilerade lastbilar rullar ut, beräknas CO2-utsläppet minska med 60 procent. Vi är mycket stolta över att kunna erbjuda en grönare leveranskedja, säger Christian Nytorpet, miljö- och kvalitetschef på Plannja.

Plannja levererar cirka 12 800 kollin till runt 2 200 adresser i Sverige per månad. Sändningarna går främst till återförsäljare i form av bygghandlare och plåtgrossister, men leveranser sker även direkt ut till byggarbetsplatser, både stora byggen och projekt hos privatpersoner.

Från 1 maj 2023 kör Sandahls majoriteten av Plannjas leveranser till kunder runtom i landet. Leveranserna sker delvis med Plannja-profilerade lastbilar och delvis med ett urval av Sandahls ordinarie lastbilar. De flesta lastbilar som kör Plannjas leveranser drivs av biogas och är därmed fossilfria. Sandahls rapporterar även leveranssätt till Plannja månadsvis och hur stor andel som går åt på respektive drivmedel (CO2 och gram per ton/km). Beställningar under 1000 kg skickas med DHL.

Vi frågar Ann-Katrin Ahlbäck, marknadsföringschef på Plannja, varför hållbarhetsfrågan är så viktig för Plannja.

– Svaret är enkelt. Att aktivt jobba för att minska vårt miljöavtryck är lika viktigt som allt annat utvecklingsarbete vi gör. Företags ansvarstagande är avgörande för framtida generationers livskvalitet. Företag som inte axlar sin roll i miljöarbetet riskerar att bli bortvalda av medvetna konsumenter och påverkas negativt i sina B2B-interaktioner. Det är en ekonomisk påtryckning som är god och som gör att företag som vill vara konkurrenskraftiga behöver utveckla sitt hållbarhetsarbete.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.093