23948sdkhjf

Levererar världens första fossilfria vevaxel

I samband med den fossilfria produktionskampanjen Greenforge förra året levererade Björneborg Steel en smidd och värmebehandlad vevaxel till LCM, Lincoln Crankshaft and Machine. Efter bearbetning och provning har nu LCM levererat en komplett färdigställd vevaxel till amerikansk kund.

Samarbetet mellan Björneborg Steel och LCM går 40 år tillbaka och tillsammans utvecklar de produkter och ett fortsatt samarbete som ska påskynda klimatförändringen.

– Vi är oerhört glada över att ha en kund som LCM som, genom handling, visar både på allvaret i klimatförändringen och vägen framåt. En slutprodukt med utmärkta materialegenskaper är också ett tydligt kvitto på vår gemensamma processkedja. Härifrån fortsätter vi också vår resa mot en helt fossilfri och klimatneutral produktion 2026, säger vd Håkan Dedorsson på Björneborg Steel.

Charles Conde, generaldirektör på LCM, kommenterar också partnerskapet i ett pressmeddelande.

– LCM ser mycket positivt på att ha en partner som Björneborg som leder utvecklingen av den hållbara smidesindustrin. Det gör det möjligt för oss att förse våra kunder med hållbara produkter och vi ser fram emot att inkludera Greenforge-produkter i vårt produktutbud .

Kommentera en artikel (1)
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Aluminiumverket tecknar nytt energiavtal
Mekanisk industri i investeringsbolagets blickfång
Stålet SSAB Zero till Alfa Lavals värmeväxlare
Återvinningsföretaget utökar – stärker sin järn- och metallhantering i väst
Då inviger stålföretaget elektrolysanläggningen: "Först i världen"
Stilfold vill revolutionera sättet att bygga fundament

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078