23948sdkhjf

Utbildning om aluminium lockade kunskapstörstande

Att dela med sig av kunskap är viktigt. Det menar Bevego och Plannja som tillsammans anordnade ett par utbildningsdagar inom byggplåt med fokus på aluminium för sina kunder under mars månad. Utbildningstillfällena tog plats i Malmö, Göteborg, Örebro och Stockholm.

Konceptet verkade lyckat. I varje stad dök det upp 50 kunskapstörstande personer som alla ville öka sin kompetens inom plåtslageri under temat ”Lär dig arbeta med aluminium".

I det pressmeddelande som skickades ut för att berätta om utbildningen säger Johan Cronhamn, affärsområdeschef inom byggplåt på Bevego att tillfällena lockade många intresserade.

– Vi fick ett stort intresse på utbildningstillfällena, de blev snabbt fullbokade och vi fick fin respons av deltagarna efteråt. Jag upplevde att våra kunder tycker det är viktigt att höja sin kompetens och utvecklas inom plåtslageri, och att de känner hur ökad kunskap tillför i deras vardag. Kunskap är inte tungt att bära. Jag tror också att många tyckte att ämnet var spännande. Det är fortfarande många plåtslagare som aldrig har arbetat i aluminium. I Skåne, vid havet, är kännedomen kring aluminium större jämfört med i inlandet, som till exempel i Örebro och Karlstad, och även Stockholm för den delen.

Talare under dagen var Stefan Lardner, som anlitades som expert inom aluminium. Han har lång erfarenhet av branschen och arbetar idag som konsult och oberoende besiktningsman.

Under utbildningen föreläste han om plåtens historia, från dåtid till nutid och delade med sig av värdefulla tips. 

– När jag är ute och föreläser försöker jag alltid att engagera plåtslagarna och få de lite mer intresserade av detaljer. Jag tycker generellt att engagemanget och intresset behöver höjas i branschen. Man kan fundera en extra gång över varför ett resultat blir som det blir och hur man kan förbättra det. Man kan anpassa sitt arbetssätt ännu mer utifrån vilket jobb som ska utföras, och man kan ställa in maskinen lite mer noggrant utifrån det material man arbetar i. Det är små detaljer som gör stor skillnad när det kommer till kvaliteten på slutresultatet, berättar Stefan Lardner.

Han fortsätter:

– Syftet med dessa utbildningar var att öka kunskaperna om aluminium och det tror jag att vi lyckades med. Vi fick positiv respons från deltagarna och jag tror att många fick med sig lite nya idéer, och om man inte arbetat med aluminium tidigare hoppas jag att man fick en ökad förståelse för materialet. Det har framför allt att göra med att aluminium påverkas mer av värme och kyla än vad stålplåt gör, och därmed rör sig mer. Så det är lite saker att tänka på innan man sätter igång.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.14