23948sdkhjf

Ståljättens nya mångmiljardkontrakt: "Milstolpe"

Ett sjuårigt kontrakt har skrivit mellan H2 Green Steel och den italienska stålkoncernen Marcegaglia. Avtalet kommer att omfatta leverans av grönt stål från H2 Green Steels fabrik i Boden till Marcegaglias verksamheter i södra Europa, Storbritannien och Polen.

Marcegaglia är en stor aktör inom stålindustrin i Europa med sina 37 verksamheter på tre kontinenter.  

– H2 Green Steel kom in som en utmanare på en traditionell marknad för ett par år sedan och har med snabbhet, uthållighet och ett fantastiskt team bevisat att de är en kraft att räkna med. Vi tror på partnerskapsstrategin i affärer, och vi tog detta tillvägagångssätt från dag ett med H2 Green Steel eftersom de är en nyckelspelare för oss på vår resa för att minska koldioxidutsläppen som i huvudsak handlar om att framtidssäkra vår verksamhet, säger Antonio Marcegaglia, ordförande och vd på Marcegaglia Steel.

Det sjuåriga leveransavtalet har ett uppskattat värde på cirka 1,79 miljarder euro, nästan 20 miljarder svenska kronor.

– Detta är ett mycket milstolpeavtal för oss på H2 Green Steel och ett riktigt firande på vår resa. Inte bara för ett värde av cirka 1,79 miljarder euro, utan också på grund av den kvalitetsaktör som Marcegaglia är inom stålindustrin. Marcegaglia har varit sanna partners till H2 Green Steel. De utmanar oss varje steg på vägen, men är otroliga supportrar av vårt team och vårt projekt, säger  H2 Green Steels vd Henrik Henriksson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.063