23948sdkhjf

Dags att hylla plåten – nomineringen till Plåtpriset 2023 öppen

Plåtpriset är en årlig arkitekturtävling med syfte att uppmärksamma metall i arkitekturen. Den 28 juni är sista dagen att nominera.

Nu har fastighetsägare och arkitekter möjlighet att uppmärksamma byggnader där plåtfasaden spelar extra stor roll.

Plåtpriset har delats ut årligen sedan 2011 och årets upplaga kommer att tilldelas en svensk arkitektbyrå som under 2022 som färdigställt en byggnad på svensk mark där man maximerat plåtfasaden utifrån form, funktion, innovation och miljö.

Det går att nominera både egna och andras byggnader. Utifrån nomineringarna kommer juryn, bestående av arkitekter, utse sex finalister. Till sist kommer en ensam vinnare ta hem Plåtpriset 2023, ett konstverk skapat av metallkonstnären Marie Louise Kold.

– Vi har som vanligt höga förväntningar på de nominerade bidragen och ser fram emot att få ta del av byggnader som presenterar kvalitativ arkitektur, miljömedvetenhet, innovation och högklassigt hantverksarbete, säger Johan Lindström, ordförande i Svensk Byggplåt i pressmeddelandet.

Priset delar ut under arkitekturevenemanget PLÅT23 den 5 oktober på Sergel Hub i Stockholm och nominering sker via länken: www.plat23.se, där det även finns närmare detaljer om kriterierna.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.095