23948sdkhjf

Kvartalsrapport SSAB "Efterfrågan i Europa förbättrades"

Idag presenterade SSAB sin kvartalsrapport. 

SSAB:s siffror

Några siffror från SSAB, föregående kvartal inom parentes.

Intäkter 31 904 miljoner kronor (31 575)

Periodens resultat 3 701 miljoner kronor (6016)

Operativt kassaflöde 3 135 miljoner kronor (4 918)

– Efterfrågan i Europa förbättrades under kvartalet jämfört med den svaga marknaden under andra halvan av fjolåret. Vi ökade produktion och leveranser efter föregående kvartals planerade underhåll och produktionen av stålämnen i Brahestad var rekordhög i mars, säger vd Martin Lindqvist i en kommentar. 

Han fortsätter: 

– Marknadspriserna steg, vilket påverkar SSAB med en viss eftersläpning. Marknaden i Nordamerika för grovplåt fortsätter att vara stark och marknadspriserna stabiliserades under kvartalet. Efterfrågan på höghållfasta stål är god på ett flertal marknader. Det finns en osäkerhet för andra halvåret, mot bakgrund av det högre ränteläget och hög inflation, framförallt i Europa, säger vd Martin Lindqvist i en kommentar.

Bolaget beskriver att SSAB Special Steels och SSAB Americas fortsatte med en stark utveckling medan det gick sämre Europa.

– Planen är att investeringarna i det nordiska produktionssystemet ska göra det möjligt att nå tillväxtmålen, samtidigt som vi minskar produktionskostnaderna, ökar flexibiliteten och tar bort i stort sett alla koldioxidutsläpp.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.126