23948sdkhjf

Global säkerhetsvecka hos Höganäs: "Ingen ska skadas i sitt arbete"

För tredje året i rad startar Höganäs sin globala säkerhetsvecka som ska bidra till ytterligare medvetenhet om säkerhetsarbetet på arbetsplatsen.

Vi har pratat med Håkan Persson, globalt säkerhetsansvarig för Operations på Höganäs. Han säger att säkerhet naturligtvis är en självklar del av det dagliga arbetet på företaget – och att säkerhetsveckan är en påminnelse om att det är så det ska fortsätta vara.

 Vi har valt att satsa på en årlig säkerhetsvecka för att förstärka medvetenheten om vad som är ett säkert beteende, för att göra det möjligt att lära av varandra om vad som är goda säkerhetsrutiner och för att sprida kunskap om hur viktig var och en är i säkerhetsarbetet. På så sätt bygger vi kontinuerligt en stark säkerhetskultur. 

Genom säkerhetsveckan vill Höganäsbolaget visa att de är en säker arbetsplats som bryr sig om sina medarbetare. Något de också hoppas ska göra dem till en attraktiv arbetsgivare.

– Under säkerhetsveckan gör vi det extra tydligt att säkerheten rör alla på våra arbetsplatser, att vi bryr oss om varandra och om oss själva och att vi ska vara uppmärksamma på vår gemensamma arbetsmiljö och vad som är säkra beteenden på arbetsplatsen, förklarar Håkan Persson vidare.

Genom att uppmärksamma ämnet, påminns man också om det egna ansvaret där idéer till konkreta förbättringar kan uppstå.

– Med säkerhetsveckan kraftsamlar vi för att skapa uppmärksamhet kring säkerhetsfrågorna. Det är den sortens säkerhetskultur vi vill bygga, att alla är delaktiga och hjälper varandra att agera säkert.

Sammanfattningsvis – varför är säkerheten hos er så viktig att ni ägnar en hel vecka åt det?

– Det är otroligt viktigt att fokusera på säkerheten, främst av ett skäl: vi har våra medarbetare till låns några timmar varje dag och vi vill att de ska komma hem till sina familjer i minst lika bra skick efter arbetsdagen som när de kom vid arbetspassets början. Ingen ska skadas i sitt arbete på Höganäs.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094