23948sdkhjf

Skräddarsydd automation från AH Automation

AH Automation fortsätter viktigt samarbete med ABB
Teknikföretaget AH Automation är en viktig kund för ABB. Nu är förhållandet det omvända när företaget har levererat en produktionsanläggning till ABB.

- Vi har länge varit kund hos ABB. Vi uppskattar produkterna och att man har ett brett produktprogram, vi köper allt från ställverk till tryckknappar. Det känns som ett stort förtroende att nu också få medverka som leverantör. Dessutom med en produktionsutrustning som tillverkar produkter vi själva kommer att köpa, säger Stefan Berntsson, chef för AH Automations affärsområde Industriautomation i ett pressmeddelande från ABB.

Nästa generation
Den nya anläggningen ska tillverka nästa generation stora kontaktorer hos ABB-enheten Control Products i Västerås.

- Produktserien och produktionsanläggningen har utvecklats parallellt. AH Automation har fått relativt fria händer och löst sin uppgift på ett mycket bra sätt. Allt är skräddarsytt för våra nya kontraktorer, säger Senad Hujic, ansvarig hos Control Products för den produktionstekniska delen i projektet.

ABB-projektet tillhör ett av AH Automations större åtaganden.

- Det är en anläggning som ligger i den absoluta frontlinjen när det handlar om automationsteknik. Våra ingenjörer har lagt ner över 2 000 timmar på konstruktionsarbetet. Jag är mycket stolt över den här leveransen som dessutom kommer att bli ett viktigt referensobjekt för oss, säger Daniel Olofsson, AH Automations projektledare.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.098