23948sdkhjf

Alleima köper Söderfors Steel

Alleima har tecknat avtal om att köpa svenska Söderfors Steel Operations AB. 

Uppköpet kommer att tillföra kapabiliteter inom varmvalsning av stång i klena dimensioner och profiler för att expandera utbudet av avancerade material för medicinteknik och flyg.

Göran Björkman, Alleimas vd och koncernchef, berättar om förvärvet i ett pressmeddelande.

– Viktiga drivkrafter i vår strategi för lönsam tillväxt inkluderar att vinna affärer och marknadsandelar inom de snabbväxande segmenten medicinteknik och flyg. Förvärvet av Söderfors Steel gör att vi ytterligare kan bredda vårt erbjudande inom dessa segment genom att addera kompletterande kapabiliteter, vilket möjliggör expansion till flera nya produktapplikationer inom attraktiva nischer. Jag välkomnar Söderfors Steel till vår koncern.

Genom förvärvet ges Alleima möjlighet att tillverka stång med en diameter på mindre än 80 millimeter. Detta i avancerade material som nickelbaslegeringar och omsmält rostfritt stål. 

I dagsläget är Söderfors Steel legotillverkare till Alleima och andra kunder. Nu kommer Alleima kunna tillverka stång i klena dimensioner inom koncernen, vilket är en viktigt sett till positionering och tillväxt inom medicintekniska som flygapplikationer.

Produktionsanläggningen och huvudkontoret för Söderfors Steel är beläget i Söderfors, Sverige, med cirka 50 anställda. Under 2022 hade bolaget en omsättning på 145 miljoner kronor.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079