23948sdkhjf

Nu ansluter Trimble till ResponsibleSteel

Industriteknikföretaget Trimble har anslutit sig till den ideella organisationen ResposibleSteel, stålindustrins första globala standard- och certifieringsinitiativ för flera intressenter.

Med det blir Trimble den första leverantören av programvaror att gå med i branschorganisationen. Deras Tekla-programvara är en av byggbranschens mest använda programvaruprodukter för projektering, konstruktion, tillverkning och utformning av stålkonstruktioner. Det framgår av ett pressmeddelande.

Det finns en brådska och en stor efterfrågan inom stålindustrin att minska klimatpåverkan. Med Trimbles Tekla-programvarulösningar kan ingenjörs-, projekterings- och byggföretag och tillverkningsverkstäder beräkna och planera användningen av stål i stålkonstruktioner och stålarmering i betongkonstruktioner.

– Tack vare sin branschomfattande karaktär har ResponsibleSteel förmågan att åstadkomma en effektfull förändring av hur stål skapas, säljs, anskaffas och appliceras, kommenterar Päivi Puntila, affärsutvecklingsdirektör för Structures Division på Trimble. 

– Som en av nyckelaktörerna inom konstruktionsprogramvara för stålkonstruktioner har Trimbles lösningar bidragit till att göra konstruktionen mer hållbar genom att öka effektiviteten, hjälpa till att undvika avfall under byggandet och möjliggöra datarapportering om projektens klimatpåverkan. Vårt medlemskap i ResponsibleSteel är ytterligare ett bevis på vårt engagemang för att hjälpa till att skydda och bygga en bättre värld för att driva en hållbar framtid, fortsätter hon.

Om ResponsibleSteel:

ResponsibleSteels syfte är att maximera stålets bidrag till en hållbar värld. Det syftar till att vara en drivkraft i den socialt och miljömässigt ansvarsfulla produktionen av net-zero carbon steel, globalt. För detta uppdrag har de utvecklat en oberoende certifieringsstandard och ett program via en process som syftar till att anpassa sig till Iseal Codes of Good Practice. 

Företag från alla delar av stålförsörjningskedjan, civilsamhällesgrupper, föreningar och andra organisationer med intresse för en hållbar stålindustri från var som helst i världen är välkomna att gå med.

ResposibleSteel

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094