23948sdkhjf

Konecranes och Kion Group i långsiktigt samarbete

Konecranes och Kion Group slutförde framgångsrikt transaktionen om samarbete inom containertrucksverksamheten
Konecranes en av de två ledande tillverkarna av tunga truckar, slutförde idag transaktionen om samarbete inom tunga truckar för containerhantering, vilket kommunicerades den 18 februari 2013. Enligt samarbetsavtalet kommer Konecranes med omedelbar verkan att bli en långsiktig leverantör av containerhanteringstruckar till KION Group-ägda Linde Material Handlings globala distributionsnätverk.

Stärker utbud
Båda bolagen fortsätter att erbjuda ett helt utbud av containertruckar, vilket inkluderar både reachstackers och truckar för hantering av tomma och lastade containrar. Dessutom köper Konecranes vissa tillgångar inklusive produkträttigheterna för Linde Material Handlings containerhanteringstruckar; köpesumman offentliggörs inte. Inledningsvis kommer Linde Material Handling att fortsätta tillverka containertruckar. Konecranes kommer att använda produkträttigheterna till att ytterligare stärka produktutbudet och kommer slutligen att tillverka alla containerhanteringstruckar vid sina fabriker i Markaryd och Lingang (Shanghai).

Ökad global närvaro
Affärsuppgörelsen kommer att öka den globala konkurrenskraften för bolagens respektive containerhanteringsverksamhet och kommer att förbättra skalfördelarna inom FoU och tillverkning.

- Det strategiska samarbetet med Konecranes, som är en ledande aktör inom containertruckar, är en viktig milstolpe i vår strategi att kontinuerligt förbättra vårt produktutbud till Lindes kunder, säger Theodor Maurer, ledningsgruppsmedlem i KION Group och VD för Linde Material Handling i ett pressmeddelande.

- Vi är mycket entusiastiska över de möjligheter vi nu ser. Vi förväntar oss att växa märkbart både inom försäljning av utrustning och reservdelar. Samarbetet kommer att vara mycket positivt både för vår egen distribution och för Lindes distributörer. Med detta köp positionerar vi oss nu som en av de största leverantörerna inom vår industri, vilket passar väldigt bra in i vår långsiktiga strategi, säger Lars Fredin, Direktör och ansvarig för Konecranes affärsenhet Lift Trucks.

De köpta tillgångarna kommer att konsolideras i Konecranes finansiella rapportering under andra kvartalet 2013.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.126