23948sdkhjf

Elscootern i stålplåt har optimerats – 2024 släpps den begränsade upplagan

Den kallades tidigare SUS1, Stilrides motorcykel gjord av plåt som kan böjas likt origami. Men nu har den nytt namn och uppdaterad design. Nästa år startar försäljningen.

Stilride 1 blir namnet på den första modellen från Stilride. Motorcykeln kommer i ett första steg att släppas i en limiterad utgåva med en prislapp på 170 000 kronor.

Den kommer att tillverkas vid mikrofabriken i Nacka Strand i Stockholm, som snart ska invigas. Därefter kommer den första omgången av leverans ske under 2024. 

Varje motorcykel i denna begränsade upplaga kommer med ett unikt designuttryck som även kommer att numreras.

– Vi har nu landat alla de viktigaste komponenterna för att kunna lansera. Det har inte bara handlat om att design och teknik ska mötas och smälta ihop, utan även om vårt löfte att minimera klimatavtryck och leverera något som ligger i framkant vad gäller hållbarhet, säger Jonas Nyvang, medgrundare och vd för Stilride.

Han tillägger:

– Att få köra och se vår Stilride 1 ute på gatan kommer att kännas episkt!

Bland de uppdaterade specifikationerna märks:

Chassit: Det ultralätta chassit har optimerats ytterligare genom STILRIDE:s origami-inspirerade tillverkningsteknik STILFOLD. Chassit är nu ännu mer optimerat än prototypen och tillverkas av återvunnet svenskt stål.

Sadeln: Sadeln har optimerats ytterligare med en enkel, ren design och bekväm vaddering för bästa möjliga ergonomi.

Bromsar: Bromssystemet till STILRIDE 1 har utvecklats tillsammans med världsledande ISR. Bromscylindrarna är integrerade i styret för att passa in sömnlöst i designen. Motorcykeln kommer även att utrustas med ABS från Continental (låsningsfritt bromssystem).

Fjädring bak: Stötdämpare och multilänksystem.

Motor: Premium HUB-motorsystem.

STILCONTROL – Electric Vehicle Control Unit (eVCU): Med en specialutvecklad programvara som ger flertalet funktioner till STILRIDE 1. Inkluderar bland annat stöldskydd, positionering, servicediagnostik och kontroll över batteristatus.

Stilride

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.063