23948sdkhjf

ABB kraftsätter en av Afrikas största solcellsanläggningar

ABB tar en hem order värd 25 miljoner dollar på el- och automationssystem till en av världens största solcellsanläggningar med enaxlade solföljare.
ABB, det ledande kraft- och automationsföretaget, har tagit hem en order värd runt 25 miljoner dollar på leverans av el- och styrsystem till en ny 75 megawatts solcellsanläggning i norra Kapprovinsen i Sydafrika. Ordern bokades i första kvartalet, enligt ett pressmeddelande.

Anläggningen ägs av WBHO, ett ledande sydafrikanskt byggföretag, samt Building Energy, en italiensk utvecklare och operatör inom förnybar energi, och ligger i Kalahariöknen nära staden Kathu och nära Sishen, en av världens största öppna järnmalmsgruvor.

Minskade koldioxidutsläpp
Solcellsanläggningen vid Kathu ingår i den första gruppen projekt i Sydafrikas program för förnybar energi, vilket syftar till att diversifiera energimixen och minska koldioxidutsläppen i landet. När projektet är klart 2014 väntas det bli ett av världens största solcellssystem med enaxlade solföljare. Anläggningen får kapacitet att generara 146 gigawattimmar ren solkraft, att matas in i det nationella elnätet. Det motsvarar elbehovet hos 40 000 invånare, utifrån landets genomsnittliga förbrukning per capita, och 50 000 ton i minskade årliga koldioxidutsläpp.

- Förnybara energikällor såsom solkraft spelar en nyckelroll i att tillgodose det ökande behovet av elektricitet med samtidigt minimerad miljöpåverkan, säger Brice Koch, chef för ABB:s division Power Systems. ABB har framgångsrikt levererat ett antal nyckelfärdiga kraft- och automationslösningar som optimerar solcellssystem över hela världen.
Läs mer om: ABB
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.129