23948sdkhjf

Sandvik levererar till världens största kopparproducent

Sandvik har erhållit en order från världens största producent av koppar, Codelco. Ordern innefattar ett AutoMine Fleet-automationssystem och sex styckena autonoma lastare.

Dessa ska användas i Recursos Norte-delen av El Teniente-gruvan i Chile och ska levereras under 2023. Ordern ska vara värd 180 miljoner svenska kronor. 

Sandvik har länge haft samarbete med Codelco inom automationslösningar och hjälper kopparproducenten mot målet att driva världens mest automatiserade och digitaliserade gruva.

Ordern är en fortsättning på Sandviks långa samarbete med Codelco inom automationslösningar, och hjälper Codelco i målet att att driva världens mest automatiserade och digitaliserade gruva. 

– Det gläder mig att Codelco på nytt har valt våra ledande automationslösningar till El Teniente. Vi fortsätter att se ett stort intresse för våra AutoMine-lösningar, som hjälper våra kunder att förbättra säkerhet, hållbarhet och produktivitet, och vi ser fram emot att fortsätta vårt värdefulla samarbete med Codelco, säger Mats Eriksson, affärsområdeschef för Sandvik Mining and Rock Solutions i ett pressmeddelande.

AutoMine Fleet är ett mycket avancerat automationssystem som är anpassat för maskinflottor med underjordslastare och truckar som arbetar i samma autonoma produktionsområde. 

Systemet gör det också möjligt att kontrollera avancerad trafik och har ett brett spann av gränssnitt för infrastrukturintegration för att kunna hantera komplexa automationstillämpningar i krävande miljöer.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Gruvjätte missade att betala ut 2,9 miljarder till anställda
SSAB och Fortum i samarbete för fossilfri järnsvampstillverkning
Boliden Bergöes nya verktyg ska ta tempen på medarbetarnas mående
Plåt- och stålgrossisten TSAB köper konkurrent och kollega
Elstödet: 1,9 miljarder har delats ut på tre dagar
SSAB satsar sex miljarder på ny ugn – minskar Sveriges koldioxidutsläpp med tre procent

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

1.222