23948sdkhjf

Outokumpu avyttrar verksamheter i Sverige

I början av 2023 sålde Outokumpu merparten av sin Long Products-verksamhet, men behöll enheterna i Degerfors och Storfors i Sverige. Nu har stålkoncernen tecknat avtal om avyttring av verksamheterna.

Produktverksamheterna i Degerfors och Storfors kommer att avyttras till italienska Cogne Acciai Speciali som tillverkar långa rostfria stål och nickellegeringar. 

– Vår prioritet har varit att hitta en köpare även till de kvarvarande långa produktverksamheterna i Degerfors och Storfors. Vi är glada att vi i Cogne Acciai Speciali har hittat en ansvarsfull ny ägare även för denna verksamhet. Samtidigt är avyttringen ytterligare ett naturligt steg för Outokumpu i linje med vår strategi att enbart fokusera på vår kärnverksamhet, platta produkter i rostfritt stål och ferrokrom, säger Matti Louhija, Head of M&A på Outokumpu.

Värdet på affären är 12 miljoner euro, motsvarade cirka 135 000 000 svenska kronor, vilket framgår av ett pressmeddelande från företaget.

Avyttringen kommer att ske inom ett par månader, men de övriga verksamheterna i Degerfors kommer inte att beröras av avtalet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11