23948sdkhjf

Nu bättre villkor för föräldralediga på Epiroc

Epiroc arbetar för en mer inkluderande kultur med mångfald och lanserar nu en ny föräldraledighetspolicy som garanterar minst 12 veckors betald föräldraledighet.

Policyn har man valt att kalla ”When life transforms” och gäller för alla nyblivna föräldrar – inklusive samkönade, surrogat- och adoptivföräldrar och kan tas ut när som helst under det första året.

Epirocs vd och koncernchef Helena Hedblom menar att detta är ett steg på vägen mot en mer hållbar industri.

– En viktig del av denna transformation är fokuseringen på inkludering och mångfald. Vi vill skapa en kultur som stödjer jämlikt föräldraskap genom att ge varje nybliven förälder möjlighet att tillbringa mer tid med sitt barn och balansera karriär och familjeansvar.

Policyn gäller alla anställda över hela världen. De länder som redan har mer fördelaktiga standarder än de 12 veckorna, kommer att fortsätta behålla sin standard. 

Men flera länder har kortare föräldraledighet och på flera platser har pappor ingen föräldraledighet alls. Dessa länder kommer nu att gynnas av den nya policyn.

Vi frågar Ola Kinnander, presschef på Epiroc, hur detta tagits emot av de anställda.

– Våra kollegor är mycket glada för detta. Vi lanserade det nyligen internt och håller som bäst på att rulla ut det runt världen. Det är svårt att säga hur många av våra 17 000 anställda runt världen som kommer att direkt påverkas själva av detta, men vi vet att det är många länder där det har varit svårt för föräldrar, inte minst pappor, att ta ledigt en längre tid efter de fått barn. Vi försöker ändra detta så det blir en mer hälsosam jobb-familje-balans, vilket är bra för alla. Vi har bara hört positiva kommentarer om detta.

Föräldraledighetspolicyn kommer att börja gälla i samtliga Epirocs lokala enheter under första halvåret i år och berör cirka 17 000 anställda globalt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109