23948sdkhjf

LKAB vill uppmärksamma eldsjälar med nytt stipendium

LKAB instiftar ett nytt stipendium för att uppmärksamma verksamhetsorternas eldsjälar.

– Vi lägger mycket resurser på lokalsamhällena där vi är verksamma. Det är viktigt att den symbiosen är så positiv som möjligt för vi är ju beroende av ett lokalt samhälle, berättar vd Jan Moström.

Som tack till de som bidrar till att göra verksamhetsorterna till en bättre och roligare plats att leva på instiftar nu LKAB ett stipendium på 75 000 kronor.

Anna Skogh, ansvarig för sponsring och samhällsengagemang på LKAB, säger att de ser många som på ett eller annat sätt bidrar till attraktiva samhällen – och att dessa krafter bör uppmärksammas.

– Föreningslivet och ideella initiativ är en viktig motor för att driva på utvecklingen och bidra till trivsel och vår förhoppning är att vi med det här stipendiet kan skapa ännu mer pepp, säger hon till oss.

Men att dela ut årliga stipendier har LKAB gjort sedan 1980-talet. Då till föreningar och personer inom kultur- och idrottslivet som gjort värdefulla gärningar på verksamhetsorterna.

Tidigare har medarbetare fått nominera, men nu öppnar man dörrarna och låter allmänheten vara med och påverka vilka som utmärkt sig i Narvik, Kiruna, Svappavaara, Gällivare eller Luleå.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.125