23948sdkhjf

SSAB och Stålgross för fossilfri framtid

Nu förstärks distributionen för den framtida fossilfria värdekedjan för SSAB som tillsammans med Stålgross AB tecknar avsiktsförklaring om leveranser av fossilfritt stål.

Per Johansson, ansvarig säljare på SSAB, menar att det känns naturligt att ha med Stålgross på den fossilfria resan, med tanke på deras tidigare arbete som distributionspartner.

– Att de nu också vill gå vidare med en avsiktsförklaring för framtida leveranser av fossilfritt stål känns väldigt bra.

Ambitionerna hos SSAB är att förändra sättet att tillverka stål på. Målet är att kunna leverera fossilfritt stål till marknaden i kommersiell skala under 2026.

Stålgross vd Johan Helge understryker vikten att avtalet.

– Det sätter riktningen för vårt erbjudande till marknaden. Våra kunder är trygga med att vi ligger i framkant när det gäller kvalitet och tillgänglighet. Nu adderar vi också hållbarheten i paketet, säger han i ett pressmeddelande.

Han fortsätter:

–Vi befinner oss i ett segment av marknaden där miljökraven på material och transporter kommer att öka kommande år. Vi gör kontinuerligt omställningsinvesteringar och med detta avtal kan vi vara med och göra skillnad på en mycket hög nivå. Det känns mycket bra.

Stålgross har ett stort lagersortiment av varmvalsad plåt och har varit en samarbetspartner till SSAB på den svenska marknaden under flera år.

Kommentera en artikel (1)
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Metso lanserar återvinningsprocess för svart batterimassa
H2 Green Steel samarbetar med Luleå Hamn
Industrins lager ökade 2023
Krönika: OT-säkerhet en nationell angelägenhet
De vill stärka startups i framkant
Inget järnmalm från LKAB för H2 Green Steel

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.127