23948sdkhjf

CCS levererar E³.series till Sandvik

CIM Consult Solution Sweden tar hem en stor affär med Sandvik. Affären innebär att CCS ska standardisera Sandviks el, hydraulik och kablagekonstruktion.
CIM Consult Solution Sweden AB (CCS), som levererar IT-lösningar för konstruktion, inleder ett samarbete med Sandvik. CCS ska hjälpa Sandvik att standardisera el-, hydraulik- och kablagekonstruktion i ett och samma verktyg.

- Det som Sandvik tidigare hade i flera olika verktyg kommer vi nu leverera till dem i enbart ett verktyg. Att integrera allt i samma system minskar risken för att fel ska uppstå samtidigt som det effektiviserar konstruktionsprocessen, säger Fredrik Carlsson VD på CIM Consult Solution Sweden AB.

Ökad försäljning
CCS har inte påverkats av det rådande konjunkturläget, utan har istället ökat sin försäljning de senaste åren.

– För oss innebär affären med Sandvik, förutom prestige, även en ökad försäljning av E³.series och tjänster. Fast vi hade räknat med en ökad omsättning även utan Sandvik-affären, säger Fredrik Carlsson.

En trend
Affären innebär att det är fler än 100 personer runt om i världen som kommer börja använda lösningen baserad på E³.series från CCS.

– Vi ser en trend i att företag vill effektivisera sin konstruktionsprocess genom att byta till effektivare programvaror som har integrerar PDM, PLM samt affärssystem, säger Fredrik Carlsson.

CCS kommer att samarbeta med sitt finska systerbolag för att hjälpa Sandvik i uppstarten. I samband med affären har företaget påskyndat redan planerade rekryteringar och anställt fler medarbetare.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.062