23948sdkhjf

SP Maskiner tecknar stororder till Brasilien

Företaget tar hem sin största order någonsin
SP Maskiner har tecknat sin största order någonsin via sin Brasilianska återförsäljare Tracbel. Ordern är på 30 st skördaraggregat av typen SP 591 LX G2 som är speciellt utvecklat för avverkning av plantageodlad eucalyptus. SP 591 LX G2 är en vidareutveckling av föregångaren SP 591 LX och erbjuder en rad förbättringar avseende såväl produktivitet som tillförlitlighet, meddelar företaget i ett pressmeddelande.

Strategisk viktig order
De 30 skördaraggregaten kommer ensamma att förse ett helt nytt massabruk i delstaten Maranhão i norra Brazilien med råvara för framställning av pappersmassa. Beställaren av skördaraggregaten och ägaren till det nya massabruket är Suzano Papel e Celulose, en av världens största tillverkare av pappersmassa och papper. För närvarande arbetar ca 10 000 arbetare för fullt med att färdigställa det nya massabruket som beräknas tas i full drift i slutet av 2013. Massabruket kommer att ha en årskapacitet på 1,5 miljoner ton pappersmassa som i huvudsak kommer att exporteras till USA och Europa.

- För SP Maskiner är ordern strategiskt mycket viktig för framtiden då vi genom denna order fått en mycket bra möjlighet att dels etablera vårt varumärke samt att erhålla en betydande framtida försäljning på den, för oss, nya Brasilianska marknaden, säger Anders Gannerud, Exportchef SP Maskiner.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078