23948sdkhjf

Dalkia i samarbete med Findus

Dalkia och Findus samarbetar inom drift, underhåll och energieffektivisering
Dalkia och Findus, ett av landets ledande livsmedelsföretag, har avtalat om ett långsiktigt samarbete där Dalkia hjälper Findus att utveckla och effektivisera drift och underhåll av fastigheter samt interna försörjningssystem för energi- och media inom produktionsanläggningen i Bjuv. Samarbetet innebär att Dalkia övertar ansvaret för Findus interna funktioner och personal inom nämnda områden, baserat på en förbättringsplan.

Avtalet som initialt löper över 3 år bedöms ha ett värde av cirka 200 MSEK och förväntas resultera i en kostnadsreducering på minst 15 %. Eftersom en stor del av besparingen är relaterad till energieffektivisering så förväntas också samarbetet leda till väsentligt lägre miljöpåverkan.

– Dalkia har en uttalad strategi att växa inom industrisegmentet genom ett heltäck­ande utbud av tekniska tjänster och projekt med tydliga kundvärden. Samarbetet med Findus är därför högintressant och innebär dessutom en förstärkning av vår plattform i Skåne – en region med stor tillväxtpotential, säger Mikael Jansson, CEO för Dalkias Nordiska verksamhet och VD för Dalkia Sverige AB i ett pressmeddelande.

– Vi vill fokusera på vår kärnverksamhet och har samtidigt ett behov av att anpassa kostnader för våra stödfunktioner och bli mer volymflexibla, säger Henrik Nyberg, produktionsdirektör för Findus nordiska verksamhet. Som en del av vårt hållbarhetsarbete vill vi också öka takten på energieffektivisering. Med Dalkia får Findus tillgång till ett företag som är Europaledande inom energitjänster och som har bra referenser från andra liknande uppdrag inom svensk industri, avslutar Henrik Nyberg.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078