23948sdkhjf

Northland betalar räntan till obligationsägarna

Bolaget beslutar att betala ut tidigare innehållna räntebetalningar
Northland Resources S.A. meddelar att bolaget i samråd med rekonstruktören har accepterat att betala ut tidigare innehållna räntebetalningarna för de utestående obligationslånen. Bolagets dotterbolag Northland Resources AB (publ) (”NRAB”) har tre utestående obligationer till ett värde om sammanlagt 370 miljoner US-dollar, meddelat bolaget i ett pressmeddelande.

Stoppade utbetalningar
Som tidigare meddelats hindrades NRAB att betala de räntebetalningar för obligationslånen, som förföll den 6 mars 2013, på grund av pågående rekonstruktion. Som en del av den kortfristiga finansieringen, som meddelades den 22 mars 2013, beslöt obligationsägarna i samråd med Bolaget att NRAB ska betala alla utestående räntefordringar för obligationerna. Totalt kommer ungefär 23,6 miljoner US-dollar dras från det spärrade kontot (så kallat debt service reserve account, DSRA).

Räntebetalningarna påverkar inte den kortfristiga finansieringen på 16 miljoner US-dollar från obligationsägarna. Återstående kapital på det spärrade kontot uppgår till 33 miljoner US-dollar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094