23948sdkhjf

Ny rysk stororder till ABENE Machine

ABENE Machine AB i Valdemarsvik har fått en ny stororder från Ryssland
Ordern mellan ABENE Machine AB och Ryssland handlar om sammanlagt nio maskiner typ VHT-350 och VHF- 380.

- Hela beställningen, som måste betraktas som en stor order, kom på en gång och ordersumman uppgår till ett antal miljoner, till vilket kommer omfattande kringutrustningar säger försäljningschef Johnny Prydz, ABENE i Valdemarsvik i ett pressmeddelande.

Viktig marknad
Maskinerna, som skall levereras senast juni 2013 kommer att användas för tillverkning av detaljer i den svåråtkomliga ryska aerospace – sektorn till vilken slutkunden är en stor leverantör. ABENE arbetar sedan något år med en helt ny agent i Ryssland, Veytus och det är detta i kombination med egna ansträngningar som nu givit resultat samt att Ryssland alltmer vänder sig mot Västeuropa vid maskinköp. I Valdemarsvik är man optimistiska när det gäller ytterligare ett antal stora projekt som f.n. bearbetas. Med detta seglar det ryska marknaden upp som ABENES viktigaste. Förra året såldes ett tjugotal maskiner till Ryssland, i år räknar ABENE med minst ett trettiotal.

- Vår exportandel är nu 93 procent av vad vi hinner med att tillverka, understryker platschefen Ari Terävä, och Ryssland och Tyskland tillsammans står för cirka 75 procent av vår totala export. Vid verktygsmaskinmässan Metalloobrabotka 2013 i Moskva i Maj kommer vi att finnas på plats med såväl maskiner som personal.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.063